Kategóriák

Barkácsötletek

Hasznosítsa újra nem használt öveit – rusztikus polcrendszer házilag

2017.10.29 15:37

Hozzávalók:

Az első lépés a mérés. Jelölje meg az egyik deszka két végén, hogy az övek pontosan hol is kerülnek rögzítésre az alján. Az Extol Premium mérőszalag segítségével mérjen vissza a deszka végeitől 5-5 centimétert. Célszerű az egész felületen meghúzni a jelölést. A következő lépés az, hogy a két övet egyforma kerületűre kapcsolja össze – meglehet, hogy új lyukat kell szúrnia valamelyiken, erre az Extol Premium bőrlyukasztó lesz a segítségére.

Miután ez megvan, az egyik övet illessze a deszkán lévő jelöléshez, úgy, hogy a szíj külső széle legyen a vonalon, majd legalább három facsavarral rögzítse azt az Extol Premium akkus fúró csavarozóval.

Ha ez kész, akkor fordítsa úgy a deszkát, hogy az elülső oldala nézzen előre, és ott is rögzítse az övet egy facsavarral a deszkához. Majd ismételje meg ezeket a mozdulatokat a deszka másik oldalán a másik övvel is. Érdemes ilyenkor egy vízmérték segítségével pontosan beállítani a vízszintet. 

Miután rögzítette az alsó polcot, jöhet a felső. A deszka oldalán jelölje be az 5-5 cm-t és az öveket a jelekhez igazítva szögelje oda. 

032.jpg

Már majdnem kész is van! Még ellenőrizze le, hogy az övek csatjai biztosan szorítanak-e, illetve, hogy továbbra is egyforma méretűek. Ha minimális eltérés van, még fúrhat egy új lyukat, hogy a vízszint tökéletes legyen.

Kész! Tiplivel és csavarral erősítse a falra a polc rendszert, mely most már az otthona legújabb hasznos díszeként funkcionál.

042.jpg