Kategóriák

Barkácsötletek

Marketing vezetőnk barkácsol #11 - Polc a kamrában

2017.09.15 16:05

Hozzávalók:

A hozzávalókat ismerjük, lássunk hozzá a feladathoz: A mi esetünkben a konyhai munkalap egy leeső darabját használtuk, de bármilyen hosszú és vastag faanyag alkalmazható. Első sorban, ha durvább felületű faanyagot használ, csiszolja le a leendő polc széleit, hogy a lehető legsimább legyen. A hatékonyabb munkavégzés érdekében a festéshez használjon festőhengert, de természetesen ecsettel is elérheti ugyanazt az eredményt. Ahhoz, hogy igazán profi hatást érjen el, bármelyik faáru, barkács, vagy konyhakereskedelemben talál vasalható élvédőt: egy vasaló segítségével ragassza fel a csíkot a polc éleire. Amennyiben inkább festené a széleket, ne felejtse el utána lelakkozni, hogy tartós maradjon a szín. 

A polc felrögzítése igazából gyerekjáték. A nagyobb biztonság és a kellő pontosság érdekében érdemes ezt a műveletet ketten végrehajtani. Amíg egyikőjük tartja a felszerelni kívánt helyre a polcot, a segítő egy vízmérték és egy ácsceruza segítségével beállítja a tökéletes vízszintet, majd bejelöli a polc és/vagy a rögzítésre szánt lyukak helyeit. Ne kockáztassa az ínycsiklandó lekvárok biztonságát… a faanyag vastagságától függően használjon inkább több „L” konzolt.  

Jelölje be a csavarok helyét, majd fúrjon elengedő mélységű lyukakat Extol fúró csavarozógéppel. A lyukakba helyezzen megfelelő méretű tipliket, majd csavarozza fel a konzolokat. Rögzítse a polcot is facsavarokkal a konzolhoz, így garantáltan nem fog elmozdulni. 

TIPP:
Betonfal esetén ütvefúróval többre megy majd :)
Amennyiben faáru boltban vásárolt „L” konzolokat, azt ügyesen felül tapétázhatja vagy festheti, hogy odaillő színe legyen és szépen harmonizáljon a helyiséggel vagy annak többi bútordarabjával.

Ha kész, gyönyörködjünk benne, hiszen mi csináltuk :)

konzervespolcokdsc08618.jpg         konzervespolcok.jpg