Kategóriák

Barkácsötletek

Marketing vezetőnk barkácsol #12 – Újítsa fel a nagyi régi konyhapadját

2017.09.21 16:04

Hozzávalók:

Miután meggyőződött arról, hogy az összes szerszám és segédeszköz rendelkezésre áll, a munkálatokat azzal kezdje, hogy szétszedi, lecsiszolja és lefesti a konyhapad mozgatható elemeit. Amíg száradnak az alkatrészek, lásson neki a kárpit lecserélésének. (festés előtt alaposan tisztítsa meg a faelemeket mindennemű portól és zsíros szennyezéstől) 

Elsőre talán ijesztően hangzik, de a kárpit cseréje nem egy nagy ördöngösség. Tisztítsa meg a kárpitrészt egy elfogadható mértékig. Most pedig, hogy ne veszítsen formát és ne nyerjen problémát, kárpitozza felül a régit! Ragadjon friss anyagot, mérőszalagot, tollat és ollót, majd segítségükkel körbeméretezheti és szabhatja az új anyagot. Ha ez megtörtént, szépen irányba állítva helyezze a padlóra a kiszabott anyagot. Helyezze rá a kárpitozandó felületet, majd egy segítőt is maga mellé csábítva ügyesen kezdje meg az egyik oldalon az anyag elhajtását és tűzőgéppel való rögzítését. Amikor keletkezett egy fix oldalunk, annak átellenes oldalán jön a nagyobb attrakció. Segítőjével együtt egyenletes feszességgel helyezze az anyag másik szélét is fel, és tűzze oda. Minél sűrűbben teszi a kapcsokat annál biztosabb és egyenletes lesz az anyag tartása. Nézze meg, hogy sikerült idáig a mű. Ha minden elfogadható (nincs ráncolódás), akkor jöhet a két rövidebbik oldal befejezése. A szélek elhajtogatásával kísérletezzen addig, míg helyesnek nem érezi. Nem szabad ezt a részletet elkapkodni, mert hatással lesz a végeredményre és lehet, hogy ez mindig zavarni fogja. Ha kész, ismételje meg ezt a hátramaradt többi kárpitozandó felülettel is. 

TIPP:
Ha a kapocs, vagy szög nem ütődik be megfelelően, segítsen rá kalapáccsal utólag, vagy szedje ki és üssön be újat helyette. 

Amikor kellően megszáradtak a bútor részei, szerelje össze fúró csavarozó géppel és helyezze vissza a frissen kárpitozott matracokat.  

             konyhapadfelujitas05.jpg                konyhapadfelujitas07.jpg