Kategóriák

Barkácsötletek

Saját készítésű rusztikus kádtálca

2017.10.13 12:17

Hozzávalók:


• 1 db 2,5 x 15,5 x 100 cm-es deszka
Extol mérőszalag
• kötél
Extol Premium gérvágó
Extol Premium fúró
Extol Premium csiszoló
• lyukas fogantyú

 

Az első lépes a kád széleinek pontos lemérése. Fontos, hogy a két legtávolabbi pontját mérje, mert a deszka ezeken fog ülni. Hívja segítségül az Extol Premium mérőszalagot, így garantáltan pontos adatok születnek. Ha ez megvan, akkor az Extol Premium dekopír fűrésszel vágjon le a deszka két végéből egy-egy 2,5 centis darabot – ezek fogják biztosítani azt, hogy a tálca a helyén maradjon -, majd az Extol Premium csiszoló segítségével csiszolja le a deszka felületét. Ezután egyelőre kézzel odaszorítva a deszka aljához a levágott darabokat jelölje meg a végleges helyüket, majd az Extol Premium fúró csavarozóval rögzítse őket.

055.jpg

Most következnek a fogantyúk. Egy nagyobb fúrófejjel jelölje be a csavarok leendő helyét, majd egy vékonyabbal fúrja ki a lyukat a deszka alján. Ezzel a módszerrel a csavarok fejét el tudja bújtatni. Annak érdekében, hogy még hangulatosabb hatást érjen el, érdemes egy kellemes barna fapáccal bevonni a deszkát. Amint megszáradt csavarja fel a fogantyúkat, majd a köteleket kösse fel:

04.jpg

Ezután nincs más dolga, mint fürdés közben meglepni párját egy kis bon-bonnal és egy pohár borral, melyet az új saját készítésű kádtálcáján szolgál fel. Higgye el, a dicsérő szavak nem maradnak el.

101501.jpg