Kategóriák

Hírek

Indul a fűtésszezon. Készen áll?

2016.10.13 13:13

Van ahol már beindították a fűtőrendszereket, van ahol még várnak vele. Bármelyik csoportba tartozik, biztosan nem késő elvégezni a szükséges karbantartást.

10081.png

A radiátor szelepek ellenőrzése, a légtelenítés olyan feladat, amit akár Ön is el tud végezni otthon. Első lépés megfigyelni, hogy egyáltalán levegős-e a rendszer. Ha csobogó hangot hall a radiátorból, akkor valószínű, hogy levegő került a fűtőtest belsejébe. Általában a levegőbuborékok felül vannak, így azt érdemes először megvizsgálni, hogy hűvösödik-e a radiátor oldala lentről felfele haladva. Ha ezt tapasztaljuk, akkor már 100%-osan biztosak lehetünk benne, hogy légteleníteni kell. Ettől függetlenül minden szezon elején légteleníthetjük a rendszert. 

futeslegtelenites.jpg

Először zárjuk el a keringető szivattyút, és lehetőleg kapcsoljuk ki a kazánt is, bár ez az utóbbi művelet nem fontos. A légtelenítést kulccsal vagy csavarhúzóval végezheti. Óvatosan kezdje el tekerni. Lassan haladjon, mert a nyomás lelökheti a szelepet. Egészen addig tekerjük a szelepet, amíg sziszegő hangot nem hallunk, ekkor kezd el távozni a rendszerből a levegő. Addig tartsuk így a szelepet, amíg az első vízcseppek meg nem jelennek. Ezután visszazárhatjuk.

Kedvet kapott a radiátorai ellenőrzésére, de nincs megfelelő szerszáma hozzá? Térjen be hozzánk, mert itt mindent megtalál egy helyen: villáskulcs, csavarhúzó, imbuszkulcs