Kategóriák

Hírek

Kerti szalonnasütő tér saját kezűleg

2016.07.28 10:31

Varázsoljon kertjébe egy igazán egyszerű, mégis bámulatosan látványos szalonnasütő teret saját kezűleg. Ehhez mindössze zúzott kőre, homokra, térkőre, téglákra, téglaragasztóra és cementre vagy polimer homokra van szüksége.

Jelölje ki a tér helyét kör vagy négyszög alakban, majd ássa ki a földet kb. 25-30 cm mélységben. Ügyeljen arra, hogy a kiásott terep a lehető legegyenesebb legyen.

 1.jpg

A kiásott területet töltse fel majdnem teljesen a zúzott kővel.

2.jpg

 A zúzott követ fedje be homokkal pár ujjnyi vastagságban. Ez fogja megadni a stabil alapot a térköveknek. Itt is törekedjen arra, hogy a lehető legegyenesebb legyen a felszín.

 3.jpg

 Építse meg téglából a tűzrakó helyét. Kb. 1-1,5 m átmérőjű kör elég szokott lenni egy nagyobb társaságnak is. Célszerű a téglákat egymáshoz ragasztani. Ezt követően haladjon sávosan kifelé a térkövek lerakásával. Ügyeljen arra, hogy pár mm rés maradjon a kövek között.

 4.jpg

Végezetül vegyítsen cementet homokhoz, vagy használjon polimer homokot és töltse fel a kövek közti rést. Ezt követően permetezze végig a köveket: így a résekbe betöltött anyag kissé megköt, biztosítva azt, hogy a térkövek ne tudjanak elmozdulni.

5.jpg

Ezt követően nincs más dolga, mint felkészülni egy jó szalonnasütésre: hívja meg családját, barátait, még akár szomszédjait is és gyűjtse be az elismerő szavakat! 

Szeretné elkészíteni, de hiányzik néhány szerszám, esetleg szakértői segítségre van szüksége?

Kattintson ide és találja meg az Önhöz legközelebbi partnerünket>>